Zeven tips om je werkgeluk te vergroten
20 september 2021 
1 min. leestijd

Zeven tips om je werkgeluk te vergroten

Waarom is werkgeluk toch zo belangrijk? Waarschijnlijk omdat je veel tijd doorbrengt op je werk. Je bent misschien best tevreden met je werk, maar om nu te zeggen dat je gelukkig bent op je werk? Met deze 7 simpele tips kun jij je werkgeluk gemakkelijk vergroten!

Maakt succesvol zijn gelukkig?

Veel mensen denken dat ze hard moeten werken. Zo worden ze succesvol en succesvolle mensen zijn toch gelukkig? Die vlieger gaat maar zelden op. Over het algemeen is dit niet hoe het werkt. Door te denken dat je met hard werken gelukkig wordt, zet je je geluk altijd na het succesmoment. Op die manier stel je als doel altijd een nieuw succesmoment en zo word je nooit gelukkig!

Meer werkgeluk zorgt voor meer productiviteit

Werkgelukdeskundigen weten wel beter. Als je autonomie hebt, erkenning krijgt en achter het werk staat wat je doet ben je productiever en werk je fijner samen. Mensen met werkgeluk zijn 31% productiever. Mensen worden er creatiever van en zijn langer inzetbaar omdat het risico op een burn-out afneemt. WIN WIN WIN!

7 tips om je werkgeluk te vergroten

#1 Creëer een fijne werkomgeving

Maak je werkomgeving weer heel fijn! Kleurtje op de muur, bosje bloemen op tafel, foto’s op de muur, vakantiestemming op je achtergrond van je pc. Pimp it up!

#2 Richt je op groei

Hoe kan je een stapje vooruit? Wie weet kun je een webinar volgen om jezelf te ontwikkelen. Of intern solliciteren op een andere afdeling. Zorg ervoor dat het geen routinematig werk wordt, maar je uitgedaagd wordt.

#3 Kies voor leiderschap

Wat heb jij nodig? Kom op voor jezelf. Geef aan waar je behoefte aan hebt, waar je hulp kunt gebruiken maar ook zeker wat je te bieden hebt. Zo weten collega’s je te vinden!

#4 Voorkom een burn-out

Luister nog meer naar je lichaam dan naar je werkgever. Neem minder hooi op je vork als dit nodig is. Communiceer open en duidelijk naar je collega’s maar ook zeker naar je werkgever.

#5 Schrijf 3 leuke dingen op

Schrijf dagelijks 3 dingen op die goed gingen of leuk waren. Dan zet je je brein in een positieve stand, als je dit 21 dagen doet wordt het een gewoonte. Zo weet je waar je energie van krijgt!

#6 Focus je op een taak

Multi-tasken lijkt ideaal maar is het niet. Mensen die veel multi-tasken voelen zich eerder gestrest en zijn dus minder productief. Doe één ding tegelijk met volledige aandacht.

#7 Wees nu gelukkig

Wacht niet totdat je eindelijk die promotie hebt gehaald. Onthoud dat je werkomgeving nooit 100% perfect is, wees blij met wat er nu is en dat wat je kunt veranderen doe daar dan je uiterste best voor! Verbinding met anderen maakt werkgelukkiger maar er zijn nog veel meer manieren om werkplezier te ervaren. Na het Webinar ‘Fluitend aan het werk’ heb je praktische tools in handen om werkgeluk te vergroten. Kijk hier voor meer informatie over het webinar!
Over de schrijver