Week van de Werkstress 2021
19 oktober 2021 
2 min. leestijd

Week van de Werkstress 2021

De Week van de Werkstress 2021 - 15 t/m 19 november - wordt alweer voor de 8e keer georganiseerd. In de afgelopen jaren is de inhoudelijke focus van de Week van de Werkstress steeds meer verlegd van werkstress naar werkplezier, preventie en ontwikkeling. 

Werkgeluk versus Werkstress 

Werkstress is dé grootste sta-in-de-weg voor werkgeluk. Tijdens de week van de werkstress 2021 doe je natuurlijk iets extra’s voor jouw medewerkers om de werkstress te verminderen. Een inspirerend Incompany Webinar over vitaliteit, stressreductie, gezonde gewoontes of werkgeluk past hier uitstekend bij. Samen met je collega’s in een interactief webinar dieper ingaan op werkgeluk en wat je kunt doen om dit positief te beïnvloeden. 

Meer ontspanning tijdens de werkweek 

Hoe creëer je meer werkgeluk? Hoe zorg je ervoor dat je meer ontspanning in plaats van spanning voelt? Wat kan jij in de Week van de Werkstress extra doen voor jezelf en je medewerkers, zodat je de week fluitend doorkomt? Een paar leuke tips voor deze week – en natuurlijk ook voor de rest van het jaar! - om iedere werkdag bewust mee aan de slag te gaan. 

Agenda: Week van de Werkstress 2021

HAPPY MAANDAG 

Op maandag zorg je ervoor dat je iets doet waar je echt heel blij van wordt. Goed begin van de week. Iets wat even lekker je werkdag onderbreekt. Dit kan zijn een wandeling door het bos, een koffietje halen bij die leuke tent om de hoek. Alles mag, het is jouw feestje! 

ENERGIE DINSDAG 

Waar krijg jij nou echt energie van? Bewegen! Ren die trap op en af, begin de dag met een korte wandeling in je buurt. Ga even een half uurtje naar de sportschool, dans de kamer door. Je zult merken, al heb je maar 2 minuten bewust bewogen, krijg je weer meer energie!  

BALANS WOENSDAG

Halverwege de week maak je letterlijk even de balans op. Hoe gaat het tot dusver? Voel je meer werkgeluk dan werkstress? Wat kan je anders doen om deze week nog beter te laten slagen? Hoe is de balans tussen werk en privé? 

FOCUS DONDERDAG 

Waar hik je al de hele week tegenaan? Dan is het tijd dit vandaag op te pakken! Maak het belangrijk en dit is jouw focus voor vandaag. Natuurlijk mag je ook wel andere taken oppakken, maar plan deze in op bepaalde momenten. Bijvoorbeeld na de lunch, omdat er dan toch even uit bent geweest.  

RELAX VRIJDAG 

Als het goed is heb je de grootste opdrachten van de week al afgerond. Nu blijven er nog wat to do’tjes over die je op een relaxte manier mag wegwerken zodat je de werkweek ontspannen afsluit. Aan het einde van je werkdag kies je voor een ademhalingsoefening om alles los te laten. Wil je tijdens de Week van de Werkstress 2021 je medewerkers iets leuks bieden? Een inspirerend incompany Webinar over vitaliteit, stressreductie, gezonde gewoontes of werkgeluk? Mail ons op info@vitallife.nl!  

Over de schrijver