Vitaliteit verbeteren voor meer energie
07 september 2021 
1 min. leestijd

Vitaliteit verbeteren voor meer energie

Gebrek aan vitaliteit maakt ziek

Gezondheid en vitaliteit in ons land is helaas ver te zoeken. Ontzettend veel mensen zijn chronisch ziek. Ze hebben te maken met chronische vermoeidheid, ervaren hoge werkdruk of hebben in algemeen veel stress. Ook zijn er veel mensen met overgewicht of zelfs obesitas. Dit gaat allemaal ten koste van je eigen gezondheid. Hoe kun je je vitaliteit verbeteren voor meer energie?

Hoe krijg je meer energie?

Weet dat je dit zelf in de hand hebt! Je kunt veel meer doen dan je denkt, en het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Jij wilt je toch energie en fit voelen? Dat alles kan en wil doen waar je blij van wordt? Energie ervaren de hele dag, zelfs na een drukke werkdag? Niet neerploffen op de bank omdat je niet meer kan, maar juist je hobby’s nog kunnen uitoefenen?

5 tips om vandaag je energie te verbeteren

Deze tips kun je gemakkelijk toepassen zodat je al dichterbij jouw energieke leuke zelf komt!

Tip 1: Zorg dat je elke dag beweegt

Het klinkt zo simpel maar het is erg verleidelijk veel op je kont te zitten. Tijdens het ontbijt, tijdens het werk, ‘s avonds voor te tv. Zorg voor voldoende beweging, gedurende de dag door.

Tip 2: Voldoende water drinken

Dit is iets wat je snel vergeet. Zet bijv. een karaf water op tafel en schenk jezelf steeds bij. Ook als je een kopje koffie voor jezelf pakt, leer jezelf aan hier altijd een glas water naast je nemen.

Tip 3: Douche elke ochtend jezelf koud af

Weleens van ijsbaden gehoord? Wellicht vind je dat wat extreem, maar een koude douche zorgt er al voor dat je alertheid verhoogd wordt en je meteen AAN staat.

Tip 4: Ga elke dag naar buiten

Net als in beweging komen is de buitenlucht erg goed voor je. Andere omgeving doet sowieso wonderen en een frisse neus zorgt weer voor zuurstof in de hersenen.

Tip 5: Let op je voeding

Zorg voor gezonde eetmomenten. Tussendoor is het erg verleidelijk om de koektrommel aan te vallen. Beperk de suikers en kies voor een handje walnoten of een stuk fruit. Wil je leren je dag energiek te starten? Doe dan mee met de Vijfdaagse Challenge tijdens de Vitaliteitsweek maandag 20 september t/m vrijdag 24 september. Lees HIER alle details over deze toffe Challenge!
Over de schrijver