Na de vakantie ontspanning vasthouden? Lees deze 5 tips!
24 augustus 2021 
1 min. leestijd

Na de vakantie ontspanning vasthouden? Lees deze 5 tips!

De zomervakantie zit erop, we moeten weer aan de slag! Het was genieten geblazen en je bent helemaal tot rust gekomen. Ontspanning vasthouden, hoe dat je dat als je vakantie is afgelopen? De zomervakantie was heerlijk, je voelt je relaxt en ontspannen. Je hebt je echt voorgenomen je zo te blijven voelen en om dingen op het werk deze keer anders te doen. Toch zit je op je eerste werkdag achter je computer, je opent je mailbox, je ziet honderden berichtjes en de stress slaat alweer toe. Hoe zou je ervoor kunnen zorgen dat je die ontspanning van de zomer nog even langer vasthoudt?

#1 Praat bij met je collega’s

Zet je spullen neer, pak een lekkere kop koffie of thee en zoek je collega’s op voordat je je computer opstart. Zo kom je rustig in de werksfeer en het zorgt voor verbinding met je collega’s. Hoe fijn is het om verhalen over de vakantie uit te wisselen en weer even het gevoel te hebben alsof je in je hangmat aan het strand ligt?

#2 Mailbox legen? Doe het stap voor stap!

Nadat je rustig bent opgestart en op de hoogte bent van alle vakantie avonturen van je collega’s, is het toch echt tijd voor die mailbox. Ga nou niet gelijk als kip zonder kop je mailbox legen. Oriënteer en selecteer, durf op de delete knop te drukken. Maak dan een planning en prioriteer. Grote kans dat er al veel is opgepakt tijdens jouw afwezigheid 😉.

#3 Gun jezelf de tijd

Natuurlijk wordt er van alles van je verwacht als je terugkomt. Toch kun je niet alles in een dag wegwerken en oplossen. Durf “nee, nu even niet” te zeggen als collega nummer 3 iets op je bureau neerlegt. Geef duidelijk je grenzen aan en voorkom stress. Gun jezelf de tijd deze overgang goed en secuur aan te pakken.

#4 Zorg voor genoeg beweging

Niets is verleidelijker om uren achter die pc te zitten, want je hebt zoveel te doen! Toch heeft je lijf behoefte aan beweging. Kies bewust voor die wandeling naar je collega of het koffiezetapparaat. Kies ervoor een meeting de ene keer staand en de andere keer zittend te houden. Moet je een telefoontje plegen en heb je geen beeldscherm nodig? Loop dat ommetje buiten! Je zult merken dat je daardoor echt de dag energieker doorkomt.

#5 Gebruik je vakantie als voorbeeld

In de vakantie voelde je je waarschijnlijk veel meer ontspannen dan tijdens je werkweken. Bedenk jezelf eens waardoor je je zo ontspannen ging voelen. Creëer deze momenten ook tijdens je werkweken. Neem een uurtje vrij en kies voor ontspanning. Maak een strandwandeling, pak een goed boek, doe wat je ook op vakantie deed! Wil je een week lang je werkdagen, net als tijdens je vakantie, energiek beginnen en ontspannen afsluiten? Doe dan samen met je medewerkers mee met de Vijfdaagse Challenge tijdens de Vitaliteitsweek maandag 20 september t/m vrijdag 24 september. Lees HIER alle details over deze toffe Challenge!
Over de schrijver