Vijfdaagse challenge tijdens de Nationale Vitaliteitsweek
10 augustus 2021 
1 min. leestijd

Vijfdaagse challenge tijdens de Nationale Vitaliteitsweek

Juist nu is aandacht voor vitaliteit erg belangrijk! Na een lange periode van thuiswerken is de vitaliteit van de medewerkers erg teruggelopen, bleek dit jaar uit het Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid. Onderzoekster Aukje Nauta geeft aan hoe belangrijk het is dat medewerkers weer verbinden en de vitaliteit wordt gestimuleerd.

Nationale Vitaliteitsweek 20 t/m 24 september

Een goede reden om mee te doen aan de Nationale Vitaliteitsweek! Een week waarin duizenden medewerkers in Nederland meedoen aan online challenges. Met als doel werkend Nederland bewust te maken van het belang van de eigen vitaliteit. Doe ook mee aan Vitallife's Vijfdaagse Challenge van maandag 20 t/m vrijdag 24 september!

Hoet ziet de Vijfdaagse Challenge eruit?

  • De dag energiek beginnen met een korte work-out of yogasessie, laagdrempelig en zonder voorkennis gemakkelijk uit te voeren. Gewoon vanaf je werkplek en met jouw gewone kleren aan. Geen gedoe, vooral bedoeld als energieke starter!
  • De dag ontspannen afsluiten met een korte rustige dagsluiting, meditatie of mindfulness sessie. Heerlijk om de druk en stress van de dag los te laten. Onze meditaties en mindfulness is no-nonsense, laagdrempelig en ook hier is geen voorkennis vereist.
  • Van maandag 20 t/m vrijdag 24 september ontvang je elke dag in de ochtend en in de middag video's om te kunnen deelnemen. De Challenge is in het vervolg nog twee weken online beschikbaar. Je kunt je favoriete oefening dan dus blijven doen en wie weet een nieuwe routine ontwikkelen.
Bewustwording van het belang van je eigen vitaliteit. Energiek de dag beginnen en ontspannen de dag afsluiten. Ben je nieuwsgierig geworden en gun je dit jezelf en jouw medewerkers ook? Geef je dan op via www.vitallife.nl/vitaliteitsweek.

Drie tips voor een succesvolle Vitaliteitsweek

  1. Geef commitment. Als je normaal gesproken geen oefeningen doet om je vitaliteit te verbeteren, is een week als deze even wennen. Ga er voor de volle 100% voor en merk hoe snel het effect heeft op de rest van je dag, je week en hopelijk zelfs voor de rest van je leven!
  2. Beweeg! Hoogleraar Erik Scherder gaf aan dat 32% van de Nederlanders meer dan 7,5 uur per dag op de billen zit. Sta regelmatig even op om bijv. een wandeling te maken als je een collega moet bellen. Doe wat strekoefeningen als je wacht op je kopje koffie of kies eens voor een vergadering staand bij te wonen.
  3. Neem tussendoortjes. Let deze week eens extra op wat je eet. Naast gezond eten en niet teveel koffie drinken is het ook verstandig een gezond tussendoortje te nemen in de ochtend en in de middag om je suikerspiegel op pijl te houden. Wil je hier meer over weten? Lees verder: 'Waarom is een tussendoortje zo belangrijk?'
Over de schrijver