Kantoor als ontmoetingsplek en speeltuin
19 juli 2021 
1 min. leestijd

Kantoor als ontmoetingsplek en speeltuin

Je kunt je focussen op alle werkdruk en waarom je het zo druk hebt, maar het is veel slimmer om je te focussen op je werkplezier. Kijk naar wat er goed gaat en kies ervoor de vruchten hiervan te plukken. Wanneer je investeert in werkplezier is de kans op stress, burn-out en uitval minder groot. Des te meer redenen om van de momenten op kantoor een feestje te maken! Zie kantoor als ontmoetingsplek (en speeltuin)!

Eigen eilandje

Anderhalf jaar lang heeft iedereen op zijn eigen eiland gewerkt. Hoe ziet het er straks weer uit als we naar kantoor gaan? ‘Hybride werken’ wordt de nieuwe norm. Het is nu een perfect moment voor organisaties een nieuwe dimensie toe te voegen aan de beleving op kantoor. Een toffe broeiplek waar de creativiteit vanaf spat! Organisaties kunnen terug naar waar het begon. Wie zijn zij en wat willen ze uitstralen? Waarom willen medewerkers juist bij dit bedrijf werken?

Belang van organisatiecultuur

Medewerkers hebben gedurende het thuiswerken vooral de verbinding met collega’s gemist. Hoe fijn is het als ze weer naar kantoor gaan en opnieuw verbinding voelen met elkaar? Dat ze weer geconfronteerd worden met de waarden van het bedrijf. Coolblue is hier een mooi voorbeeld van. Zij weten als geen ander hoe ze de organisatiecultuur vooropzetten. Hoe ze deze nieuwe vorm van werken zo inrichten dat medewerkers weer een boost krijgen, een dosis energie! De focus op creativiteit, inspiratie en verbinding. Je bent nooit te oud om te spelen! Als we ouder worden vergeten we hoe belangrijk het is om te spelen, creatief te zijn. Een speelse werkomgeving helpt hierbij. Hybride werken is het beste van twee werelden. Je kunt thuis in focus-blokken aan het werk gaan en er zijn voor je kinderen als ze uit school komen. Heb je behoefte aan verbinding met je collega’s, een brainstormsessie, spontane ontmoetingen? Gebruik kantoor als ontmoetingsplek! Dan is het fijn als de organisatie waarbij je werkt het kantoor uitnodigend is.

Millenials willen verbinding

Deze nieuwe gecreëerde situatie – het hybride werken - is zo gek nog niet. Bij de Millenials, oftewel Generatie Y, staat flexibiliteit en vrijheid hoog op hun lijstje. Deze generatie verbindt zich graag met een bepaalde (organisatie)cultuur en sfeer. Ze willen zich als tribe verbonden voelen met elkaar. Ze vinden zingeving erg belangrijk en vragen zich continue af waarom doe ik dit eigenlijk? Als dit de toekomst is van onze arbeidsmarkt is het verstandig dat bedrijven hier gehoor aangeven en staan voor wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden. Zodat hun medewerkers met onwijs veel plezier naar kantoor gaan. Niet omdat het moet, maar omdat ze het leuk vinden! Wekelijks schrijft Vitallife een blog over onderwerpen als gezond thuiswerken, werk-privé balans, werkgeluk, focus en productiviteit. Vind je dit leuk? Houd de website en/of social media kanalen van Vitallife goed in de gaten.
Over de schrijver