Hoe word jij de beste, vitaalst versie van jezelf?
09 april 2021 
3 min. leestijd

Hoe word jij de beste, vitaalst versie van jezelf?

Stel je voor dat alles mogelijk is. Je hebt een doel voor ogen om de meest vitaalste versie van jezelf te zijn. Wie ben jij als je de beste, vitaalste versie van jezelf bent? Hoe ziet je leven er dan uit? Wat doe je dan en hoe kom je daar? Welke stappen moet je zetten om deze versie te worden? Om je meest uitdagende doelen te behalen is je mindset erg belangrijk. Eigenlijk is dat niets minder dan de vaardigheid om met je gedachten invloed uit te oefenen op de manier hoe je je gaat gedragen. Het gedrag wat je vertoont komt uiteraard ergens vandaan. Allereerst is er een gebeurtenis en deze krijgt pas betekenis als wij die er zelf aan geven. Na een gebeurtenis, vorm je een gedachte. Die gedachte roept een emotie op en daardoor vertoon je bepaald gedrag.

Kies voor een stralende dag

Het goede nieuws is dat je invloed hebt op je gedachten! Een simpel voorbeeld hiervan die voor iedereen duidelijk is gaat over het weer. Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland. Stel je voor, je wordt wakker en doet de gordijnen open. Je ziet dat het grijs is en regenachtig en de eerste gedachte die waarschijnlijk in je opkomt is: bah, wat een vies weer. Het is koud en nat en je voelt je chagrijnig. Je kunt ervoor kiezen hier anders over te denken. Iets in de trant van: het regent, wat fijn voor de plantjes. Je trekt je lekkere dikke trui aan en zet een lekker kopje thee voor jezelf.

Wie wil je graag zijn?

Het is belangrijk om een noodzaak gebied te kiezen. Wie wil je zijn vanaf nu? Wie kies je om te zijn om je beste, vitaalste versie van jezelf te worden? Wie kies je om GoFit te worden? Het hebben van een duidelijk beeld, idee, of gevoel helpt je om gemakkelijker de juiste keuzes te maken. Om te kiezen voor een bepaald gedrag dat past bij jouw "gofitte&rs" zelf. Je hoeft dus niet iemand anders te worden, het is vooral een eenvoudige maar zeer krachtige techniek om je onderbewuste te herprogrammeren zodat je je eigen gewenste gedrag gemakkelijker gaat uitvoeren om sneller jouw vitaliteits-doel te behalen.

Grip op keuzes maken

Wanneer je voor jezelf een beeld kan creëren wie je graag zou willen zijn, dan helpt dit je om meer grip te krijgen op het maken van keuzes. Een voorbeeld uit mijn eigen leven is dat ik mezelf als 50-jarige nog steeds in bomen zie klimmen. Dit betekent voor mij dat ik bepaalde sportieve en gezonde keuzes in mijn leven maak zodat ik dit doel ook daadwerkelijk kan behalen. Ik kies ervoor een bepaalde mindset aan te nemen. Nog mooier is natuurlijk wanneer ik zelfs op mijn 70e nog in bomen klim!

De 80-jarige Wang Deshun

Er zijn genoeg voorbeelden van hoe mensen door de kracht van keuze zichzelf herprogrammeren en ongelooflijke metamorfose hebben doorgemaakt. Een tof voorbeeld is de 80-jarige Chinese man Wang Deshun. Hij heeft een leeftijd bereikt waarbij hij in China overduidelijk bij de ouderen behoort. Meeste mannen stoppen met werken als ze 60 jaar oud zijn. Op zijn 50e ging hij voor het eerst naar de sportschool en op zijn 80e liep hij zijn eerste catwalkshow. Wang heeft een mindset waar we veel van kunnen leren. "De natuur bepaalt hoe oud je bent, maar je bepaalt zelf je gemoedstoestand". Volgens Wang kunnen mensen hun leven veranderen zo vaak als ze zelf willen. Het is belangrijk dat je een doel hebt. Als je geestelijk gezond bent, betekent dat dat je weet wat je moet doen. Wanneer je weet wat je doel is en wat je te doen hebt; kun je hier naartoe werken en met een voldaan gevoel erop terug kijken. Meer over deze inspirator vind je hier

Geloof mij, je hoeft geen kampioen in planken te zijn, een sixpack te krijgen of supermodel te worden maar hoe gaaf zou het zijn als het je wel lukt om jouw eigen wensen en behoeftes en daarmee doelen op het gebied van vitaliteit te behalen - wat het ook voor jezelf is. Zodat je nu hieraan kan gaan werken en over 5 of 10 jaar helemaal GoFit bent en natuurlijk blijft. 

Wil je meer handvatten krijgen om de beste en vitaalste versie van jezelf te worden? In het webinar GoFit leer ik je hoe je in tijden van verandering en uitdaging vitaler kunt zijn. Kijk hier voor meer informatie

Over de schrijver