GoFit: hoe je goede voornemens kan veranderen tot een haalbaar doel dat voor je werkt
18 januari 2021 
2 min. leestijd

GoFit: hoe je goede voornemens kan veranderen tot een haalbaar doel dat voor je werkt

Daar stond je dan. Op 31 december op oudejaarsavond. Met je champagneglas in je hand te proosten met je familie en vrienden. Terugblikkend naar een bewogen jaar, vooruitkijkend naar een veelbelovend jaar. Je roept ‘gelukkig nieuwjaar!’ en bedenkt voor jezelf wat je in 2021 toch echt anders gaat doen. 

Verplicht thuiswerken

Het lijkt erop dat het verplichte thuiswerken nog wel even gaat duren. In het begin leek het zo gek nog niet. Je kunt flexibeler met je werk omgaan en je eigen tijd indelen. Dat brengt gelijk ook de nodige uitdagingen met zich mee. Zeker in de winter, waarin de dagen korter worden en je het liefst langer wil blijven liggen. Je wordt ook nog eens futlozer doordat je minder naar buiten gaat. Het wordt steeds gemakkelijker en verleidelijker je joggingpak aan te trekken en direct na het ontbijt achter de computer te duiken. Maar hoe gelukkig word je hier nu echt van en heb je dan wel de juiste focus te pakken?

Goede voornemens

Wie weet heb je op oudejaarsavond besloten gezondere en sportievere keuzes te maken. Om te beginnen wil je het thuiswerken dit jaar anders aanpakken en je dag fris en fruitig beginnen! Je heb het goede voornemen je aan te kleden alsof je naar kantoor gaat en je wilt de dag met een fijne ochtendwandeling beginnen. Het lastige aan goede voornemens is dat mensen vaak een groot doel voor ogen hebben maar vervolgens geen actieplan hebben hoe ze dit aan moeten pakken. Dat zorgt ervoor dat de meeste goede voornemens al falen voordat het jaar goed en wel begonnen is. Verandering is er niet van de ene op de andere dag.

Van Covid-19 naar GoFit-21

Wat nou als je daar hulp bij kunt gebruiken? Dat je gemakkelijker keuzes kunt maken die aansluiten bij wie jij bent en wat jij belangrijk vindt. Goede voornemens zijn pas zinvol als ze ook bij je passen en deze uitvoerbaar zijn. Vitallife heeft het Webinar ‘van Covid-19 naar GoFit-21' gelanceerd waarin je in 45 minuten wordt meegenomen op reis. Zodat je aan de slag kunt met een doelgericht actieplan. Dat je stap voor stap het integreert in je leven zodat je daadwerkelijk iets gaat veranderen in je leven. Klein of groot. Reactie van één van de deelnemers van dit Webinar: “Vooral de persoonlijke voorbeelden die spreker Julia gaf waren heel verhelderend voor mij. Als ze 50 is wil ze nog in een boom kunnen klimmen. Zo'n concreet beeld helpt me om mijn eigen doel te formuleren. De presentatie bevatte veel enkele zinnen die goed de essentie weergaven en die makkelijk te onthouden zijn. Dat werkt voor mij heel goed.”

Inspirerend team – moment

Heb jij ook zo’n zin om routines te creëren die je op een fitte en energieke manier helpen om van 2021 een succesvol jaar te maken? Die losstaan van de omstandigheden en maatregelen? Ben je op zoek naar een inspirerende en vooral leuke manier om samen met je team 2021 in een nieuw licht te zetten? Hoe leuk is het om in een rumoerige tijd als deze gezamenlijk met je collega´s een rode draad te creëren die jullie houvast geeft en tot een ijzersterk team vormt - ook op de thuiswerkplek. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over dit Webinar? Lees meer over onze Webinars en meld je aan voor de Webinar van Covid-19 naar GoFit-21

Over de schrijver