Veerkrachtige held: Bibian Mentel!
24 maart 2021 
2 min. leestijd

Veerkrachtige held: Bibian Mentel!

Veerkrachtig jouw leven leven. Omgaan met tegenslagen op een dusdanige manier dat je het kunt incasseren. Veerkracht biedt iets veel mooiers dan alleen overleven. Het biedt de mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen en om te groeien. Er zijn meerdere veerkrachtige helden. Bibian Mentel is zo’n held waar jij en ik veel van kunnen leren. Veerkracht is de laatste tijd erg ‘hot’. Toch ben ik er al jaren bewust mee bezig - op persoonlijk vlak maar ook zakelijk gezien met Vitallife - en het heeft mij veel vitaliteit en ontspanning gebracht. Als je bewuster gebeurtenissen in je leven met veerkracht aanpakt zal het steeds gemakkelijker gaan. Ik gun iedereen deze manier van leven en ik wil daarom het verhaal van Bibian Mentel met jullie delen.

Genieten van het leven

Een bekende veerkrachtige held is Bibian Mentel, meervoudig internationaal onderscheiden paralympisch topsporter en oprichtster van Mentelity Foundation. Ondanks 21 jaar kanker, een beenamputatie, vijf longoperaties, drie nekoperaties, vier rugoperaties en 74 bestralingen buigen Bibian en haar gezin niet het hoofd voor de ziekte. Ze zegt: “Hoe uitzichtloos een situatie soms ook lijkt, er is altijd wel een mogelijkheid om van het leven te blijven genieten.”

LEEF (alsof het je laatste dag is)

Het allerbelangrijkste wat Bibian wil meegeven is: LEEF. Na de ontdekking van de tumoren in haar hersenen kreeg ze te horen dat ze afscheid moest nemen van haar naasten. Nog steeds probeert Bibian er elke dag iets van te maken en heel bewust te genieten. Ze heeft altijd een stip op de horizon. Ruim 25 jaar was haar stip op de horizon olympisch en wereldkampioen worden met snowboarden. Veel korter geleden had ze de wens de achttiende verjaardag van haar zoon nog mee te maken. Dit is haar gelukt!

Angst beheersen is veerkracht

Wanneer je ongeneeslijk ziek bent weet je dat je niet meer lang te leven hebt. Niemand kan je op een briefje meegeven hoe lang je nog hebt. Ook gezonde mensen weten niet hoelang ze nog te leven hebben. Daarom is het zo belangrijk iedere dag te leven alsof het je laatste dag is. In angst leven zorgt ervoor dat je minder geniet. Zorg dat je je angst beheerst en maak van elke dag een mooi feestje. Kijk naar hoe je je leven het allerliefste wilt leven. Iedere dag weer.

Beste versie van jezelf

Toen Bibian’s zoon klein was, vond hij het soms lastig dat ze veel weg was vanwege het snowboarden. Echter was het haar passie! Ze vond het belangrijk dat hij inzag hoe waardevol het is hiernaar te luisteren en te handelen. Als je je passie durft te volgen zit je goed in je vel en kun je pas echt die beste collega, partner, vriend of ouder zijn. De doelen in je leven zijn er om te halen maar de kleine en grote overwinningen behalen in je ontwikkeling is waar het echt om gaat. In deze tijden hebben we allemaal een stukje veerkracht nodig en dit is een mooi voorbeeld van hoe je dit kunt toepassen in je leven. In het Webinar ‘Start met Veerkracht’ wordt jij ook met een aantal eenvoudige en praktische technieken je eigen held op het thuis(kantoor)front. Lees hier alles over de inspirerende en vooral leuke Webinars.
Over de schrijver